Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurtlu köri sosu nasıl yapılır sorgusuna yanıt bulunamadı. Ancak, köri sosu yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 1 fincan un 14;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 14;
- 1 su bardağı süt 14;
- 1 su bardağı su 1;
- 1 tatlı kaşığı köri 14;
- 1 çay kaşığı tuz 14;
- 1 çimdik karabiber 14.
Yapılışı:
- Bir tencereye tereyağını koyun 14.
- Unu tereyağı ile hafif pembeleşinceye kadar kavurun 14.
- Ocağın altını kapatıp bir bardak sütü yavaş yavaş ilave edin 14.
- Topaklanmaması için sürekli karıştırın 14.
- Daha sonra bir bardak suyu dökün ve tekrar karıştırın 14.
- Ocağın altını tekrar yakıp kaynatın 14.
- Kıvamı koyulaşınca köri sosunuz hazır demektir 14.
Köri sosu genellikle pilav, sebze, et ve balık yemeklerinde kullanılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: