Yoğurt ve makarna ile yapılan çorba, "yoğurtlu makarna çorbası" olarak adlandırılır. Yoğurtlu makarna çorbası için gerekli malzemeler: 400 gr kuşbaşı et; 1 kase küçük boncuk makarna; 1 kase haşlanmış nohut; 2,5 kg yoğurt; 1 yemek kaşığı un; 1 yumurta akı; 2 yemek kaşığı tereyağı; 1 yemek kaşığı dolusu kuru nane. Hazırlanışı: 1. Eti düdüklü tencereye alıp suyu çekilinceye kadar yağsız kavurun. 2. Hafif kızarınca üzerini 4 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 15 dakika düdüklü tencerede pişirin. 3. Havası inene kadar bekleyin. 4. Pişen etin üzerine makarna ve nohudu ilave edin. 5. Makarnalar pişinceye kadar kaynamaya bırakın. 6. Başka bir tencereye yoğurt, un, yumurta akını alıp birlikte çırpın. 7. Ocağa alıp karıştırarak kaynara çıkıncaya kadar pişirin. 8. Daha sonra makarna tenceresinin üzerine boşaltın. 9. Karıştırıp tereyağını eritip naneli sosunu hazırlayın ve üzerine ilave edin. Yoğurtlu makarna çorbası tarifi, farklı malzemelerle de uygulanabilir.