Buradasın
Yoğurt ve portakalla ne tatlısı yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 250 gr yoğurt 1;
- 3 yumurta 1;
- 175 gr toz şeker 1;
- 225 gr un 1;
- 1 çay kaşığı kabartma tozu 1;
- Yarım çay kaşığı karbonat 1;
- 1 portakal 1;
- 1 limon 1.
Şerbet için:
Yapılışı:
- Şerbet için portakalın kabuğunu soyun ve kabukları ince kıyın 1. Orta boy bir tencerede su, şeker, limon suyu ve kabukları orta ateşte kaynatın 1.
- Bir kapta yumurtaları mikserle çırpın 1. Yoğurt, limon ve portakalın rendelenmiş kabukları, un, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip çırpmaya devam edin 1.
- Tereyağı ile yağlanmış bir cam kaba ya da uygun bir tepsiye hamuru aktarın 1. 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kahverengi oluncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin 1.
- Sıcak tatlı üzerine soğuk şerbeti dökün 1. İki saat bekletin 1. Yoğurtla birlikte servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: