Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurt, AA kalite olarak adlandırılmaz, ancak yüksek kalite olarak kabul edilir 3. Bu yüksek kalitenin nedenleri şunlardır:
- Hammadde Kalitesi: Yoğurt üretiminde kullanılan sütün mikrobiyolojik kalitesinin yüksek olması ve kimyasal madde, antibiyotik ve bakteriyofaj içermemesi önemlidir 13.
- Starter Kültürler: Endüstriyel yoğurt üretiminde, laktik asit bakterilerini içeren ve yoğurt kültürünün çalışmasını sağlayan starter kültürler kullanılır 24.
- Hijyenik Koşullar: Yoğurt, hijyenik şartlar altında el değmeden üretilir 2.
- Teknolojik İşlemler: Sütün klarifikasyonu, yağ ve kuru madde standardizasyonu, homojenizasyon ve pastörizasyon gibi işlemler, yoğurtun kalitesini artırır 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: