Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yılan balığı, farklı soslarla pişirilebilir. İşte bazı örnekler:
- Kekikli Yılan Balığı: Yılan balığı, tuz, kekik ve karabiberle marine edildikten sonra limon suyu gezdirilerek ızgara üzerinde pişirilir 1.
- Yeşil Soslu Yılan Balığı: Bu Alman mutfağına özgü yemekte yılan balığı, sirke, maydanoz kökü, soğan, defne yaprağı ve adaçayı gibi malzemelerle birlikte kaynatılır. Sos, tereyağında kızartılmış un üzerine hazırlanır ve krema eklenerek servis edilir 3.
- Kabayaki Soslu Yılan Balığı: Japon mutfağında yılan balığı, tatlandırılmış soya bazlı bir sosla sırlanarak ızgara edilir ve karamelize edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: