Buradasın
Yeşil çikolata nasıl doldurulur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yeşil çikolata doldurmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Kremayı Hazırlama: Beyaz çikolata ve yeşil çay kreması karıştırılır 3.
- Kalıbı Hazırlama: Çikolata kalıbı, 26-27°C sıcaklığa getirilir, ancak çikolatadan daha sıcak olmamasına dikkat edilir 5.
- Doldurma: Kalıba, temperlenmiş çikolata dökülür, fazla çikolata kalıbın üstünden ve kenarlarından kazınır 5.
- Hava Kabarcıklarını Giderme: Kalıba sıkıca tezgah üzerine bastırarak hava kabarcıkları çıkarılır 5.
- Soğutma: Çikolata, buzdolabında birkaç dakika sertleşmeye bırakılır 5.
- Doldurma (Opsiyonel): Fındık, kuru meyve veya baharat gibi malzemelerle zenginleştirilebilir 3.
Yeşil çikolata doldurma işlemi, kullanılan tarife göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: