Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yer fıstığı ezmesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram kavrulmuş yer fıstığı 12;
- 1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı 1;
- 6 çay kaşığı bal 1;
- 4 tutam tuz 1.
Yapılışı:
- Yer fıstıklarını 180 derece fırında 10-12 dakika kavurun ve soğumaya alın 1.
- Soğuyan yer fıstıklarını robotta iyice ufalanana kadar yaklaşık 1 dakika çekin 1.
- Diğer tüm malzemeleri ekleyin ve macun kıvamına gelene kadar robotta çekin 1.
- Şeker veya tuzda eksiklik hissederseniz, damak zevkinize göre ekleme yapabilirsiniz 1.
Alternatif bir tarif:
- 500 g tuzsuz yer fıstığı 2;
- yarım su bardağı pekmez 2;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 1 tutam tuz 2;
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü 2.
Yapılışı:
- Fıstıkların kabuklarını soyun ve bir tavaya koyup yaklaşık 5-6 dakika kavurun 2.
- Az kavrulmuş fıstıkları püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin 2.
- Kalan malzemeyi ilave edip tekrar karıştırın 2.
- Temiz bir kavanoza alarak oda sıcaklığında saklayabilirsiniz 2.
Yer fıstığı ezmesini yaparken, fıstıkları iyice kavurmak ve robotta uzun süre çekmek, ezmenin lezzetini artırır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: