Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yer fıstığı ezmesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 250 gram kabuksuz ve tuzsuz yer fıstığı 1;
- 2 yemek kaşığı üzüm veya elma pekmezi 1;
- 1 yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağı veya zeytinyağı 1;
- Yarım çay kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Fıstığı fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek 10 dakika kavurun 1.
- Fırından alıp 5 dakika dinlendirin 1.
- Ilıkken mutfak robotuna alıp ara ara çalıştırarak ince olacak şekilde çekin 1.
- Pekmez ekleyip yeniden çekin 1.
- Tuz, üzüm çekirdeği yağı veya zeytinyağı ilave edip bir kez daha çekin 1.
- Servis yapın 1.
Ayrıca, farklı tariflerde bal, vanilya özütü gibi ek malzemeler de kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: