Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yayla Gurme iç bakla pişirme tarifi için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gram taze iç bakla 13
- 1 adet orta boy soğan 13
- 3-4 diş sarımsak 1
- 1 yemek kaşığı un 13
- 1 çay bardağı zeytinyağı 13
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 2 su bardağı sıcak su 1
- 1 demet dereotu (üzeri için) 1
Hazırlanışı:
- Baklaların uçlarını ve kenarlarını ayıklayın, limonlu ve unlu su dolu bir kaba koyun 1.
- Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın 1.
- Zeytinyağını geniş bir tencereye koyun, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun, ardından sarımsakları ekleyin 1.
- Limonlu sudan çıkardığınız baklaları tencereye ekleyin ve birkaç dakika kavurun 1.
- Toz şekeri, tuzu ve limon suyunu tencereye ekleyin, sıcak suyu ilave edin 1.
- Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte baklalar yumuşayana kadar (yaklaşık 30-40 dakika) pişirin 1.
- Baklalar piştikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın, üzerine ince kıyılmış dereotu serperek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: