Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yaş ve kuru incir arasındaki bazı farklar şunlardır:
- Görünüm: Taze incirler dolgun ve yumuşak bir yapıya sahipken, kuru incirler buruşuk ve sert bir görünüme sahiptir 4.
- Renk: Taze incirler mor, yeşil, sarı ve siyah tonlarında olabilirken, kuru incirler kuruduktan sonra kahverengi veya altın sarısı gibi daha koyu tonlara bürünür 4.
- Doku: Taze incirler sulu ve jel kıvamındayken, kuru incirler yoğun, yapışkan ve lifli bir iç yapıya sahiptir 4.
- Lezzet: Taze incirler tatlı ve ferahlatıcı bir tada sahipken, kuru incirler doğal şeker oranlarının artmasıyla çok daha tatlı ve yoğun bir tada sahiptir 4.
- Besin değeri: Kuru incir, taze incire göre daha fazla diyet lifi, sodyum, potasyum ve kalsiyum içerir 3. Taze incir ise kuru incire göre daha fazla C vitamini, A vitamini ve beta-karoten barındırır 3.
- Dayanıklılık: Taze incirler çabuk bozulurken, kuru incirler uzun süre bozulmadan saklanabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: