Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yaprak kanat, çeşitli yemeklerde kullanılabilen bir tavuk eti türüdür 34. Onunla yapılabilecek bazı yemekler şunlardır:
- Fırında Yaprak Kanat: Soya sosu, bal, zencefil ve sarımsak ile marine edilen yaprak kanatlar fırında pişirilerek servis edilebilir 2.
- Soslu Kanat Izgara: Salça, biber ve kekik ile hazırlanan sosla marine edilen yaprak kanatlar ızgarada pişirilerek közlenmiş sebzelerle birlikte sunulabilir 2.
- Baharatlı Tavuk Kanatları: Sarımsak tozu, köri, kimyon ve toz biber ile marine edilen yaprak kanatlar kızartılarak ballı hardallı sos eşliğinde servis edilebilir 2.
- Güveçte Baget Kanat: Yaprak kanat, soğan, domates ve biber ile birlikte güveçte pişirilerek kalabalık sofralar için uygun bir yemek yapılabilir 2.
Ayrıca, yaprak kanat atıştırmalık olarak da tüketilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: