Buradasın
Yaprak döner takılışı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yaprak döner takılışı için aşağıdaki adımlar takip edilmelidir:
- Etin Hazırlanması: Dana eti ince yaprak şeklinde doğranır ve hafif dondurulmuş olması önerilir 13.
- Marinasyon: Etin terbiyesi için bir soğan rendelenip, üzerine sıvı yağ, baharatlar ve yoğurt eklenerek karıştırılır ve ete bulanır 13. Bu karışımla et, streç filmle kaplanıp buzdolabında bir gece dinlendirilir 13.
- Pişirme: Dinlendirme işleminden sonra, et teflon yapışmaz bir tavaya alınıp kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir 13. Et suyunu çekip yağını saldığında, 5 dakika daha sotelenir ve altı kapatılır 13.
- Servis: Tuz eklendikten sonra, yaprak döner sıcak pita veya lavaş ekmeği ile servis edilir 2. İsteğe göre taze sebzeler, soğan veya soslar eklenebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: