Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yalova sütlüsü yapmak için gerekli malzemeler:
- 24 yaprak baklavalık yufka 145;
- 1 litre süt 145;
- 2,5 su bardağı toz şeker 145;
- 1 paket margarin 145;
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı 145;
- 1,5 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi (içi için) 145;
- 3 yemek kaşığı toz Antep fıstığı (üzeri için) 145.
Yapılışı:
- Şerbet hazırlığı: Süt ve şekeri tencereye alıp karıştırarak şekerin erimesini sağlayın 145. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın 145.
- Yufkaların dizilimi: Margarini tavada eritip sıvı yağ ekleyerek karıştırın 145. Fırın tepsisini yağlayın 45. 3 yufkada bir yağlayarak 12 yufkayı yerleştirin 145.
- İç harcın eklenmesi: Üzerine ceviz içini serpin ve 3 kat yufka daha serip yağlayın 145.
- Dilimleme ve pişirme: Tüm yufkalar bittiğinde tatlınızı kare kare dilimleyin ve kalan yağı üstüne gezdirin 145. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15 dakika, üstü kızarmadan pişirin 145.
- Servis: Tatlı ılıklaştıktan sonra soğumuş olan sütlü şerbeti gezdirin ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin 145.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: