Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yalova Sütlüsü Tarifi:
Malzemeler:
- 50 gr. Hindistan cevizi 1
- 600 gr. şeker 1
- 2 lt. süt 1
- 700 gr. yufka 1
- 200 gr. yağ 1
- 400 gr. fıstık-fındık-badem-ceviz 1
Yapılışı:
- Süt, vanilya ve hindistan cevizi suyuyla hamur yoğurulur 1.
- Yoğurulan hamur ince hamur halinde açılır ve tepsi ebatına göre kesilir 1.
- Açılan yufkalar tepsiye tek tek döşenir, ara kısmına hindistan cevizi ve istenilen kuruyemiş konulur 1.
- Kalan yufkalar üzerine döşenir ve kare şeklinde kesildikten sonra 200 gr yağ ilave edilir 1.
- Tepsi yağlı kağıt ve folyoyla kapatılır, çok ılık buharlı bir fırında 1.5 saat kadar pişirilir 1.
- Fırında kızartmadan beyaz olarak çıkarılır 1.
- 1.5 lt süte 600 gr şeker ve 2 gr vanilya ilave edilip şeker eriyene kadar karıştırılır 1.
- Süt kaynamaya yakın ateşten indirilir ve fırından çıkan Yalova Sütlüsüne ilave edilir 1.
- 2 saat bekletilir ve 0 dereceli bir dolapta 1.5 saat bekledikten sonra mevsim meyveleriyle servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: