• Buradasın

    Yalova sütlacı ve Yalova sütlüsü aynı mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yalova sütlacı ve Yalova sütlüsü aynı tatlı değildir.
    Yalova sütlüsü, Yalova'nın ilk patentli tatlısı olup, süt, yufka ve fıstıkla hazırlanan bir tatlıdır 12. Ayrıca tahinli, damla sakızlı ve çikolatalı gibi çeşitleri de bulunmaktadır 1.
    Yalova sütlacı ise, süt ve pirinçle yapılan geleneksel bir Türk tatlısıdır [6].
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yalova Sütlüsü neden meşhur?

    Yalova Sütlüsü, meşhur olmasının birkaç nedeni vardır: 1. Özel Tarif ve Patent: 2005 yılında Yalova'nın ilk baklava ustasının özel tarifi ile ortaya çıkmış ve patentli bir tatlıdır. 2. Benzersiz Lezzet: Klasik tarifinde süt, yufka ve fıstık kullanılsa da tahinli, damla sakızlı ve çikolatalı gibi çeşitleri de bulunmaktadır. 3. Turizm Açısından Önemi: Yalova'nın Türk mutfağına kazandırdığı yeni bir lezzet olarak, turizm açısından da önem arz etmektedir. 4. Ödüller: Yalova Sütlüsü, "Türkiye Favori Lezzetler Ödül Töreni"nde tatlı kategorisinde birincilik almıştır.

    Yalova sütlüsü içinde ne var?

    Yalova sütlüsü içinde bulunan malzemeler şunlardır: Hamur için: 2 lt süt, 700 gr yufka, 200 gr yağ, 400 gr fıstık-fındık-badem-ceviz, 50 gr hindistan cevizi, 600 gr şeker, 2 gr vanilya. Şerbet için: 1 litre süt, 2,5 su bardağı toz şeker.

    Yalova sütlüsü nasıl yapılır?

    Yalova Sütlüsü Tarifi: Malzemeler: - 50 gr. Hindistan cevizi - 600 gr. şeker - 2 lt. süt - 700 gr. yufka - 200 gr. yağ - 400 gr. fıstık-fındık-badem-ceviz Yapılışı: 1. Süt, vanilya ve hindistan cevizi suyuyla hamur yoğurulur. 2. Yoğurulan hamur ince hamur halinde açılır ve tepsi ebatına göre kesilir. 3. Açılan yufkalar tepsiye tek tek döşenir, ara kısmına hindistan cevizi ve istenilen kuruyemiş konulur. 4. Kalan yufkalar üzerine döşenir ve kare şeklinde kesildikten sonra 200 gr yağ ilave edilir. 5. Tepsi yağlı kağıt ve folyoyla kapatılır, çok ılık buharlı bir fırında 1.5 saat kadar pişirilir. 6. Fırında kızartmadan beyaz olarak çıkarılır. 7. 1.5 lt süte 600 gr şeker ve 2 gr vanilya ilave edilip şeker eriyene kadar karıştırılır. 8. Süt kaynamaya yakın ateşten indirilir ve fırından çıkan Yalova Sütlüsüne ilave edilir. 9. 2 saat bekletilir ve 0 dereceli bir dolapta 1.5 saat bekledikten sonra mevsim meyveleriyle servis edilir.