Buradasın
Yalancı tavuk göğsü karamel sosu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karamel soslu yalancı tavuk göğsü yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 su bardağı un 23
- 1 litre süt 23
- 125 gr margarin veya tereyağı 23
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker 23
- 1 paket vanilya 23
Karamel sos için:
- 1 su bardağı su 23
- 1 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası) 3
- Yarım su bardağı şeker 3
- Yarım su bardağı su 3
Yapılışı:
- Margarin veya tereyağını tencereye alıp eritelim 3.
- Üzerine bir su bardağı unu ekleyip hafif kokusu çıkana kadar kavuralım 3.
- Ardından üzerine bir litre sütü yavaş yavaş ilave edelim 3.
- Daha sonra bir su bardağından biraz eksik şekeri tencerenin içerisine dökelim 2.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim 2.
- Pişirdikten sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım 2.
- Soğuyan tavuk göğsünün üzerine bir paket vanilya ekleyelim ve pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirelim 2.
- Tatlıyı dökeceğimiz borcamı su ile ıslatalım daha sonra hazırladığımız tavuk göğsünü dökelim 2.
- Tatlımız oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldıralım 2.
- Karamel sos için küçük bir kaseye bir su bardağı suyu alalım üzerine nişastayı ekleyip karıştıralım 2.
- Diğer taraftan uygun bir tavaya şekeri alalım ve kısık ateşte eritelim 2.
- Şeker eridikten sonra üzerine su ekleyip sürekli karıştıralım 2.
- Üzerine hazırladığımız nişastalı suyu da ekleyip güzelce karıştıralım 2.
- Sürekli karıştırarak pişirelim daha sonra soğuttuğumuz tavuk göğsünün üzerine sosu dökelim 2.
- Spatula ile düzeltelim ve buzdolabına kaldırıp 3-4 saat dinlendirelim 2.
- Üzerine fındık serperek servis edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: