• Buradasın

    Yalancı Boşnak böreği nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yalancı Boşnak Böreği Malzemeleri:
    • 5 adet yufka 34;
    • 1,5 su bardağı sıvı yağ 3;
    • 500 gram ıspanak 3;
    • 1 adet patates 3;
    • 1 adet soğan 3;
    • 1 çay kaşığı tuz 3;
    • 1 çay kaşığı karabiber 3;
    • 1 çay kaşığı pul biber 3.
    Yalancı Boşnak Böreği Yapılışı:
    1. Yufkaların her iki tarafı da sıvı yağ ile yağlanır 3.
    2. Ispanak, patates ve soğan küçük küçük doğranır, tuz, karabiber ve pul biber eklenerek harmanlanır 3.
    3. Yufkaların üzerine iç harç serpilir ve yufkalar rulo şeklinde sarılır 3.
    4. Hazırlanan rulolar fırın tepsisine yerleştirilir ve 180 derece fırında pişirilir 3.
    Alternatif Malzemeler ve Yapılışı:
    • 1 paket milföy 1. İç harcı için 250 gram kıyma, küçük doğranmış soğan, karabiber, kimyon ve tuz kullanılır 1. Milföyler ortadan ve dörde kesilerek harçla bohça şeklinde kapatılır, üzerine sıvı yağ sürülerek 200 derece fırında pişirilir 1.
    • 500 gram kıyma 4. Soğanlar doğranıp kavrulur, ardından kıyma eklenir ve kavrulmaya devam edilir 4. En son kuş üzümü ve baharatlar eklenir, soğumaya bırakılır 4.
    Üzeri için sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı toz kırmızı biber kullanılabilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Boşnak Böreği kaç kat olur?

    Boşnak böreğinin kaç kat olduğu, tarife ve yapılış şekline göre değişiklik gösterebilir. Genellikle, börek yapımında 8 ila 10 kat hamur kullanılır. Örneğin, Yemek.com'daki tarifte hamur 8 eşit bezeye ayrılır. Boşnak böreği, incecik açılan hamur katmanlarının iç harçla doldurulup rulo şeklinde sarılmasıyla yapılır.

    Börek malzemeleri nelerdir?

    Börek yapımında kullanılan bazı malzemeler: Yufka. İç harç. Diğer malzemeler. Börek malzemeleri, yapılan böreğin türüne ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.

    Boşnak böreği içinde ne var?

    Boşnak böreği genellikle kıyma, patates, peynir veya ıspanak gibi malzemelerle hazırlanır. Ispanaklı Boşnak böreği: Ispanaklar yıkanıp temizlendikten sonra süt kaymağı, rendelenmiş soğan, iki yumurta ve tuz ile karıştırılır. Peynirli Boşnak böreği: Lor peyniri kullanılabilir. Patatesli Boşnak böreği: Haşlanmış patatesler rendelenip üzerine tuz ve karabiber eklenir. Kıymalı Boşnak böreği: Kıyma, soğan ve baharatlar kavrularak hazırlanır. Tüm Boşnak börekleri "pita" olarak adlandırılır.