Kayseri yağlaması hamuru için gerekli malzemeler: 1 su bardağı ılık su; 1 su bardağı ılık süt; 1 paket instant maya; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı şeker; 2 yemek kaşığı sıvı yağ; 5 su bardağı un. Hazırlanışı: 1. Yoğurma kabına un, maya, tuz ve şekeri alıp karıştırın. 2. Üzerine süt, su ve sıvı yağı ekleyin. 3. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. 4. Hamurun üzerini streçleyip temiz bir bezle örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken, iç harcı hazırlayabilirsiniz. Kayseri yağlaması, mayalı bir hamur olduğu için su ve sütün el yakmayacak ılıklıkta kullanılması önerilir.