Buradasın
Patates kızartmasında hangi yağ kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates kızartmasında kullanılabilecek bazı yağlar:
- Zeytinyağı 4. Düşük doymuş yağ oranı ve yüksek antioksidan içeriği ile tercih edilebilir, ancak yüksek sıcaklıklara uygun değildir 4.
- Fındık yağı 4. Yüksek duman noktası ve sağlıklı yağ asitleri profili ile kızartma için idealdir, akrilamid oluşumunu minimize eder 4.
- Ayçiçek yağı 5. Yanma derecesi yüksek olduğu için kullanılabilir, ancak lezzet katmak amacıyla az miktarda zeytinyağı eklenebilir 5.
Mısır özü yağı ve ayçiçek yağı gibi çoklu doymamış yağlar yüksek sıcaklıklarda oksidasyona uğradığı ve zararlı serbest radikaller oluşturduğu için tercih edilmemelidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: