Vişne suyu yapmak için gerekli malzemeler: 1 kilogram vişne; 1 su bardağı toz şeker; 1 litre içme suyu. Yapılışı: 1. Vişnelerin saplarını ve çürüklerini ayıklayın, yıkayın. 2. Vişnelere küçük bir bıçak yardımıyla çizik atın ve çekirdeklerini ayıklayın. 3. Vişneleri düdüklü tencereye koyun, üzerine toz şekeri ilave edin ve karıştırın. 4. Tencereyi en yüksek ayarına getirin, düdük öttükten sonra altını en kısığa alın ve 6 dakika pişirin. 5. Blenderdan geçirip, cam bir kavanoza veya şişeye aktarın. 6. Oda sıcaklığına ulaştıktan sonra buzdolabına kaldırın. Tüketim: Servis ederken yarım bardak vişne püresine yarım bardak içme suyu ekleyerek karıştırın. Püf noktaları: Vişnelerin olgun olması gerekir. Düdüklü tencerenin başından ayrılmamak ve sıfır konumunda yapmamak önemlidir. Damak zevkine göre şeker miktarı ayarlanabilir.