Buradasın
Vişne reçelinin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Vişne reçelinin püf noktaları şunlardır:
- Şeker Oranı: Genellikle 1 kg vişne için 1 kg toz şeker kullanılır 34. Daha ekşi bir tat tercih edilirse şeker oranı biraz azaltılabilir 3.
- Çekirdeklerin Çıkarılması: Vişnelerin çekirdeklerini çıkarmak için pipet veya çatal kullanılabilir 2. Çekirdekleriyle kaynatılan reçel daha yoğun bir aroma sunar 3.
- Bekletme Süreci: Vişneler şekerle bekletilerek meyvenin suyunu salması sağlanır, bu süreç en az 6-8 saat (tercihen bir gece) olmalıdır 3.
- Kaynatma: Reçel kısık ateşte kaynatılmalı ve kaynama sırasında üzerinde biriken köpükler alınmalıdır 34.
- Limon Suyu veya Limon Tuzu: Reçelin şekerlenmesini önlemek ve parlak bir renk kazandırmak için limon suyu veya limon tuzu eklenmelidir 34.
- Kavanozların Hazırlığı: Kavanozlar ve kapakları reçel yapımından önce güzelce yıkanmalı ve kurutulmalıdır 2. Daha önce kullanılmamış kapaklar tercih edilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: