Buradasın
Vietnam usulü noodle nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Vietnam usulü noodle yapmak için gerekli malzemeler:
- Noodle hamuru için: 150 gram un, 75 gram su, 10 gram maya 1.
- Kıymalı sos için: 10 gram ayçiçek yağı, 100 gram dana eti, 20 gram kuru soğan, 50 gram dolmalık yeşil biber, 20 gram taze zencefil, 50 gram acı Meksika biber turşusu, 15 gram kara fasulye sos, 10 gram taze soğan 1.
Yapılışı:
- Noodle hamuru: Un, su ve mayayı sert bir hamur elde edene kadar yoğurun 1. Hamuru üç gün boyunca -18 derecede dinlendirin 1. Oda sıcaklığına alıp kulak memesi kıvamına gelene kadar bekletin 1. Parmak kalınlığında uzun ince rulolar haline getirdiğiniz hamur parçalarını el yardımıyla uzatarak incecik açın 1.
- Kıymalı sos: Dana etini satır kıyması haline getirin 1. Tüm malzemeleri küp şeklinde doğrayıp ayçiçek yağında soteleyin 1.
- Servis: Haşlanmış noodle üzerine kıymalı sosu gezdirin, ince kıyılmış taze soğan ekleyin 1.
Alternatif olarak, Pho Bo (sığır etli noodle) tarifi:
- 3 litre et suyu, 1 soğan, 1 taze zencefil, 3 yıldız anason, 1 tutam karabiber, 3 kakule, 1 çubuk tarçın, 2 yemek kaşığı bal veya şeker, 400 gram pirinç noodle, 300 gram dana biftek, taze otlar, biber, limon, kişniş ve nane yaprakları gibi garnitürler 2.
- Soğanı ve zencefili fırında kızartın 2. Et suyunu, kızarmış soğan ve zencefili, baharatları ekleyip kaynatın 2. Kısık ateşte 30-40 dakika pişirin 2. Noodleları ekleyip pişene kadar kaynatın 2. Biftek dilimlerini ekleyip 1-2 dakika pişirin 2. Taze otlar ve garnitürlerle servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: