Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Vertigoyu tetikleyebilecek bazı yiyecekler şunlardır:
- Tuzlu yiyecekler: İç kulak sorunlarına bağlı olarak vertigoyu kötüleştirebilir 13.
- Çikolata ve kırmızı şarap: Kalsiyum ve D vitamini eksikliği olan kişilerde vertigo nüksünü artırabilir 2.
- İşlenmiş etler ve konserveler: Yüksek sodyum ve koruyucu içerir, sıvı birikimine yol açabilir 3.
- Asitli içecekler ve enerji içecekleri: Kafein içerdikleri için baş dönmesi ve dengesizlik hissini artırabilir 35.
- Tiramin içeren yiyecekler: Aged peynirler, tütsülenmiş etler ve şarap gibi yiyecekler kan damarlarını genişleterek vertigoyu tetikleyebilir 4.
Vertigo teşhisi konulmuş bireylerin, semptomları tetikleyebilecek yiyeceklerden kaçınmaları ve diyetlerini doktorlarıyla görüşmeleri önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: