Buradasın
Van'ın en meşhur yemeği erişte pilavı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Van'ın meşhur erişte pilavı yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1 su bardağı erişte 1
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 1
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 2.5 su bardağı kaynar su 1
- İsteğe bağlı olarak 1 adet et suyu bulyonu 1
Yapılışı:
- Tereyağı ve sıvı yağı geniş bir tencerede eritin 1.
- Erişteleri tencereye ekleyin ve sürekli karıştırarak kahverengi bir renk alana kadar kavurun 13.
- Erişteler kavrulduktan sonra tuzunu ve et suyu bulyonunu ekleyin 1.
- Üzerine 2.5 su bardağı kaynar suyu ekleyin ve karıştırın 1.
- Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte, erişteler suyu tamamen çekene kadar pişirin 1.
- Erişte pilavınız demlendikten sonra servise hazırdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: