Buradasın
Üzüm ve elma sıkma presi nasıl kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Üzüm ve elma sıkma presi kullanımı genel olarak şu adımları içerir:
- Parçaların Montajı: Presi çalıştırmadan önce tüm parçaların düzgün bir şekilde takılması ve kapağın yerine sabitlenmesi gereklidir 1.
- Meyve ve Sebzelerin Hazırlanması: Sebze ve meyveleri yıkayıp, yiyecek koyma kanalından geçecek şekilde kesmek gerekir 1.
- Presleme: Ezme haznesini ana gövde üzerindeki mil üzerine yerleştirip, sıkma burgusunu hazne içine üçgen kısmı yukarıda kalacak şekilde koymak ve hafifçe bastırmak gereklidir 1.
- Çalıştırma: Çalıştırma düğmesini "ON" konumuna getirerek cihazı çalıştırmak ve malzemeleri yiyecek besleme kanalına koyup, iticiyi kullanarak hafifçe bastırmak gerekir 1.
- Meyve Suyu Akışı: Sıkma işlemi başladığında, meyvesuyu akıtma kanalının önündeki kapağın kapalı konumda olmasını sağlamak ve meyve suyu biriktiğinde kapağı açıp tahliye işlemini başlatmak gereklidir 1.
- Kapatma: Cihazın çalıştırma düğmesini “Off” konumuna getirerek cihazı kapatmak ve sıkma burgusu durana kadar beklemek gerekir 1.
Ek Bilgiler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: