Üzüm ve elma sıkma presi kullanımı genel olarak şu adımları içerir: 1. Parçaların Montajı: Presi çalıştırmadan önce tüm parçaların düzgün bir şekilde takılması ve kapağın yerine sabitlenmesi gereklidir. 2. Meyve ve Sebzelerin Hazırlanması: Sebze ve meyveleri yıkayıp, yiyecek koyma kanalından geçecek şekilde kesmek gerekir. 3. Presleme: Ezme haznesini ana gövde üzerindeki mil üzerine yerleştirip, sıkma burgusunu hazne içine üçgen kısmı yukarıda kalacak şekilde koymak ve hafifçe bastırmak gereklidir. 4. Çalıştırma: Çalıştırma düğmesini "ON" konumuna getirerek cihazı çalıştırmak ve malzemeleri yiyecek besleme kanalına koyup, iticiyi kullanarak hafifçe bastırmak gerekir. 5. Meyve Suyu Akışı: Sıkma işlemi başladığında, meyvesuyu akıtma kanalının önündeki kapağın kapalı konumda olmasını sağlamak ve meyve suyu biriktiğinde kapağı açıp tahliye işlemini başlatmak gereklidir. 6. Kapatma: Cihazın çalıştırma düğmesini “Off” konumuna getirerek cihazı kapatmak ve sıkma burgusu durana kadar beklemek gerekir. Ek Bilgiler: - Çekirdekli meyvelerde çekirdeklerin çıkarılması şarttır. - Preslerde vidalı, hidrolik veya pnömatik gibi farklı basınç düzenekleri bulunabilir.