Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Uzo ve rakı arasındaki temel farklar şunlardır:
- Aroma: Uzo, anason dışında nane, kişniş, narenciye çiçeği, fındık, zencefil ve değişik bitki kökleri gibi çeşitli baharatlar kullanılarak aromalandırılır 12. Bu nedenle uzo, daha tatlı ve kolay içimli bir içkidir 2.
- Üretim: Rakı, üzüm suyunun etil alkol mayası ile fermante edilmesi ve ardından anason tohumu eklenerek bakır imbiklerde uzun süre damıtılması ile elde edilir 23. Uzo ise farklı meyve sularının etil alkolle karıştırılması ve imbiklerde damıtılması sonucu üretilir 2.
- İçiliş şekli: Rakı, genellikle soğuk su ile karıştırılarak içilir 23. Uzo ise bazen soğuk su ile servis edilse de daha çok sek olarak tüketilir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: