Buradasın
Urfa lahmacun neden çıtır olur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Urfa lahmacunun çıtır olmasının birkaç nedeni vardır:
- Hamurun inceliği 24. Lahmacun hamurunun çok ince açılması, pişince çıtır bir doku kazanmasını sağlar 24.
- Pişirme yöntemi 4. Geleneksel olarak odun ateşinde, taş fırında pişirilmesi, hamurun çıtır çıtır olmasını ve harcın ideal şekilde pişmesini sağlar 4. Evde taş fırın yoksa, yüksek ısıya ayarlanmış fırın tepsisi veya pizza taşı kullanılabilir 4.
- Fırın sıcaklığı 24. Fırının sıcaklığı genellikle 300-350°C civarındadır ve lahmacun, bu yüksek sıcaklıkta 2-3 dakika gibi kısa bir sürede pişer 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: