Ürdün mutfağının meşhur yemekleri arasında şunlar sayılabilir:
- Mansaf 125. Ürdün'ün ulusal yemeği olarak kabul edilen mansaf, kuzu eti, yoğurt sosu (jameed) ve pilav ile hazırlanan bir yemektir 125.
- Maklube 123. Kırmızı et veya tavuk etiyle yapılan maklube, hazırlanırken önce pilav ve et pişirilir, ardından yemek ters çevrilerek genişçe bir tepsiye konur 2.
- Şiş kebap 12. Mangal ateşinde pişirilen ve koyun etinden yapılan şiş kebabı, Ürdün mutfağında sıkça tüketilen bir lezzettir 12.
- Humus 124. Nohut, tahin, limon, sarımsak, tuz, kimyon, kırmızı biber ve zeytinyağından oluşan humus, Ürdün dahil Orta Doğu'daki birçok şehirde yaygın olarak tüketilen bir mezedir 124.
- Falafel 124. Nohut ve fava fasulyesinin bir araya gelmesiyle yapılan falafel, top şekline getirildikten sonra kızgın yağda kızartılır 2.
- Galayet bandora 12. Domates, biber, soğan, sarımsak ve et ile hazırlanan bir yemektir 2.
- Mutebel 12. Közlenmiş patlıcan, tahin ve yoğurt karışımından oluşan bir mezedir 2.
- Pita ekmeği 12. Ürdün dahil olmak üzere, tüm Orta Doğu dünyasında bilinen ve sıklıkla yapılan geleneksel bir ekmektir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: