Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ürdün gastronomisi, özellikle koyun veya tavuk eti kullanılarak hazırlanan yemekleriyle meşhurdur 13.
Ürdün'ün en meşhur gastronomik lezzetleri arasında şunlar yer alır:
- Mansaf: Ulusal yemek olarak kabul edilir, fermente ve kurutulmuş yoğurt sosunda pişirilen kuzu parçaları ve pilav veya bulgur ile servis edilir 23.
- Maklube: Pirinç, sebze ve et katmanlarından oluşan bir güveç 2.
- Shawarma: Tavuk ve et dönerin Arap mutfağına göre hazırlanmış hali, lavaş ekmeği arasında servis edilir 13.
- Humus: Nohut, tahin, kimyon, limon suyu ile yapılan bir meze 14.
- Falafel: Nohut ve fava fasulyesinden yapılan top şeklindeki kızartmalar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: