• Buradasın

    Ünye'nin neyi meşhur pastası?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ünye'nin meşhur pastası, "Ünye Pastası" olarak bilinir 13.
    Ünye Pastası'nın malzemeleri:
    • 250 gr. tereyağı (oda ısısında yumuşamış) 13;
    • 2 su bardağı toz şeker (oda ısısında beklemiş) 13;
    • yarım çay bardağı sıvı yağ 13;
    • 1 su bardağı yoğurt 13;
    • 2 adet yumurta + 1 adet yumurta akı 13;
    • 1 adet portakal kabuğu rendesi (limon kabuğu da olabilir) 13;
    • 1 paket kabartma tozu 13;
    • 1 paket vanilya 13;
    • 1 silme çay kaşığı karbonat 13;
    • yeterince un 13.
    Üzeri için:
    • 1 adet yumurta sarısı 13.
    Hazırlanışı:
    1. Tereyağı, sıvı yağ, yumurta, yumurta akı, yoğurt, toz şeker ve rendelenmiş portakal kabukları karıştırılır 13.
    2. Vanilya, kabartma tozu, karbonat ve elenmiş un azar azar eklenerek yumuşak, ele yapışan bir hamur elde edilir 13.
    3. Hamur, üzeri nemli bir bezle kapatılarak 2-2,5 saat dinlendirilir 13.
    4. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparılarak, yuvarlak veya uzun şekiller verilir 13.
    5. Yağlı kağıt serili fırın tepsilerine yerleştirilen hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür ve 170 derece fırında 20-25 dakika pişirilir 13.
    Ünye Pastası, özellikle bayramlarda ve özel günlerde ikram edilen bir lezzettir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ünye pastası içinde ne var?

    Ünye pastası içinde şu malzemeler bulunur: 250 gr. tereyağı (oda ısısında yumuşamış); 2 su bardağı toz şeker (oda ısısında beklemiş); yarım çay bardağı sıvı yağ; 1 su bardağı yoğurt; 2 adet yumurta + 1 adet yumurta akı; 1 adet portakal kabuğu rendesi (limon kabuğu da olabilir); 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya; 1 silme çay kaşığı karbonat; yeterince un. Ayrıca, üzeri için 1 adet yumurta sarısı kullanılır.

    Ünye'nin neyi meşhur?

    Ünye'nin meşhur olan bazı özellikleri şunlardır: Siyah kum. Pide. Tarihi çınar ağacı. Sahil. Tarihi yerler.

    Ünye Pastası hangi unla yapılır?

    Ünye Pastası, yeterince un ile yapılır.