Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ünye Pastası'nın malzemeleri:
- 250 gr. tereyağı (oda ısısında yumuşamış) 13;
- 2 su bardağı toz şeker (oda ısısında beklemiş) 13;
- yarım çay bardağı sıvı yağ 13;
- 1 su bardağı yoğurt 13;
- 2 adet yumurta + 1 adet yumurta akı 13;
- 1 adet portakal kabuğu rendesi (limon kabuğu da olabilir) 13;
- 1 paket kabartma tozu 13;
- 1 paket vanilya 13;
- 1 silme çay kaşığı karbonat 13;
- yeterince un 13.
Üzeri için:
Hazırlanışı:
- Tereyağı, sıvı yağ, yumurta, yumurta akı, yoğurt, toz şeker ve rendelenmiş portakal kabukları karıştırılır 13.
- Vanilya, kabartma tozu, karbonat ve elenmiş un azar azar eklenerek yumuşak, ele yapışan bir hamur elde edilir 13.
- Hamur, üzeri nemli bir bezle kapatılarak 2-2,5 saat dinlendirilir 13.
- Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparılarak, yuvarlak veya uzun şekiller verilir 13.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsilerine yerleştirilen hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür ve 170 derece fırında 20-25 dakika pişirilir 13.
Ünye Pastası, özellikle bayramlarda ve özel günlerde ikram edilen bir lezzettir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: