Bazı şekerleme çeşitleri: Sert şekerlemeler: Lolipoplar, cam şekerler. Karamel ve toffee: Karamel, toffee. Çikolata bazlı lezzetler: Sütlü, bitter çikolatalar, trüf, pralin, fındık dolgulu çikolatalar. Sakızlar ve jöleler: Marshmallow, taffy, jelibonlar. Nuga ve badem ezmesi: Marzipan, torrone. Fondan ve taffy: Fudge, taffy. Meyan kökü ve bitkisel şekerlemeler: Glisirizin aromalı meyan kökü, okaliptüs veya zencefil gibi şifalı bitkilerle yapılan şekerlemeler. Yenilikçi ve temalı şekerlemeler: Sakızlı solucanlar, Paskalya yumurtaları gibi. Geleneksel tatlılar: Lokum, pestil, cezerye. Ayrıca, pamuk şeker, elma şekeri gibi farklı türler de bulunmaktadır.