Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ukrayna pastası için iki farklı tarif önerisi:
- Cevizli Festival Pastası Tarifi:
- Malzemeler: 300 gr iri ve ince dövülmüş ceviz, 3 su bardağı un, 2 çay kaşığı mısır nişastası, 2 çay kaşığı kabartma tozu, 12 adet yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılmış, 4 su bardağı şeker, 2 çay kaşığı vanilya aroması, 180 gr sana yağ, 180 gr erimiş çikolata, 6 çay bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı nescafe, 2 su bardağı krema 1.
- Hazırlanışı:
- İri dövülmüş ceviz, un, mısır nişastası ve kabartma tozunu karıştırıp bir kenara ayırın 1.
- Yumurta beyazlarını ve tuzu iyice çırpın 1.
- Yumurta sarılarını çırpıp şekeri ekleyin ve 5 dakika iyice çırpın, içine 1 kaşık vanilyayı ekleyip karıştırın 1.
- Önceden hazırladığınız cevizli karışımı yumurta sarılı olan karışıma ekleyin, ardından da çırptığınız yumurta beyazlarını ekleyin ve nazikçe karıştırın 1.
- 2 adet 25 cm ölçülerindeki kalıpları yağlayıp yağlı kağıt serin ve hazırladığınız karışımı eşit olarak kaplara bölüp önceden ısıtılmış fırında pişirin 1.
- Krema için sana yağı, çikolata, kalan vanilya, 2 bardak pudra şekerini krema gibi olana dek çırpın 1. 2 kaşık neskafe ve pudra şekerini de ekleyip hafifçe kabarana dek çırpmaya devam edin 1.
- Kekleriniz soğuduktan sonra her keki ortadan ikiye bölün, kekin bir parçasını tabağınıza alın, arasına önce ilk hazırladığınız kremayı ardından da diğer hazırladığınız kremayı sürün 1.
- Üzerine diğer parça keki koyup yine sırayla kremaları sürün, en üste kalan kremayı tüm kekin yanlarına ve üzerine sürüp iri dövdüğünüz cevizlerle dekore edin 1.
- Paska Pastası Tarifi:
- Malzemeler: 1/2 su bardağı ılık süt, 1/4 su bardağı şeker, 2 1/4 çay kaşığı aktif kuru maya, 3 1/2 su bardağı un, 1/2 çay kaşığı tuz, 2 adet büyük boy yumurta, 1/4 su bardağı eritilmiş ve soğutulmuş tereyağı, 1 çay kaşığı vanilya özütü, 1 adet yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: