• Buradasın

    Ukrayna pastası nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ukrayna pastası için iki farklı tarif önerisi:
    1. Cevizli Festival Pastası Tarifi:
      • Malzemeler: 300 gr iri ve ince dövülmüş ceviz, 3 su bardağı un, 2 çay kaşığı mısır nişastası, 2 çay kaşığı kabartma tozu, 12 adet yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılmış, 4 su bardağı şeker, 2 çay kaşığı vanilya aroması, 180 gr sana yağ, 180 gr erimiş çikolata, 6 çay bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı nescafe, 2 su bardağı krema 1.
      • Hazırlanışı:
      1. İri dövülmüş ceviz, un, mısır nişastası ve kabartma tozunu karıştırıp bir kenara ayırın 1.
      2. Yumurta beyazlarını ve tuzu iyice çırpın 1.
      3. Yumurta sarılarını çırpıp şekeri ekleyin ve 5 dakika iyice çırpın, içine 1 kaşık vanilyayı ekleyip karıştırın 1.
      4. Önceden hazırladığınız cevizli karışımı yumurta sarılı olan karışıma ekleyin, ardından da çırptığınız yumurta beyazlarını ekleyin ve nazikçe karıştırın 1.
      5. 2 adet 25 cm ölçülerindeki kalıpları yağlayıp yağlı kağıt serin ve hazırladığınız karışımı eşit olarak kaplara bölüp önceden ısıtılmış fırında pişirin 1.
      6. Krema için sana yağı, çikolata, kalan vanilya, 2 bardak pudra şekerini krema gibi olana dek çırpın 1. 2 kaşık neskafe ve pudra şekerini de ekleyip hafifçe kabarana dek çırpmaya devam edin 1.
      7. Kekleriniz soğuduktan sonra her keki ortadan ikiye bölün, kekin bir parçasını tabağınıza alın, arasına önce ilk hazırladığınız kremayı ardından da diğer hazırladığınız kremayı sürün 1.
      8. Üzerine diğer parça keki koyup yine sırayla kremaları sürün, en üste kalan kremayı tüm kekin yanlarına ve üzerine sürüp iri dövdüğünüz cevizlerle dekore edin 1.
    2. Paska Pastası Tarifi:
      • Malzemeler: 1/2 su bardağı ılık süt, 1/4 su bardağı şeker, 2 1/4 çay kaşığı aktif kuru maya, 3 1/2 su bardağı un, 1/2 çay kaşığı tuz, 2 adet büyük boy yumurta, 1/4 su bardağı eritilmiş ve soğutulmuş tereyağı, 1 çay kaşığı vanilya özütü, 1 adet yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ukrayna hangi tatlıları meşhur?

    Ukrayna'nın meşhur tatlıları arasında şunlar bulunmaktadır: 1. Pampushky: İçi tatlıyla doldurulmuş hamurdan yapılan bir tatlıdır, genellikle gül reçeli ile servis edilir. 2. Sirniki: Süzme peynir, un, yumurta ve şekerden yapılan, reçel ve ekşi krema ile servis edilen peynirli pankek. 3. Varennya: Çilek ve diğer meyvelerin şeker şurubunda pişirilmesiyle yapılan tam bir meyve konservesi. 4. Zhele: Kiraz, armut gibi meyvelerin jöleli olarak hazırlandığı bir tatlı.

    Ukrayna hangi yemeği ile ünlü?

    Ukrayna ile ünlü olan yemekler arasında şunlar öne çıkmaktadır: 1. Borscht (Borş) Çorbası: Pancardan yapılan, et, sebze ve ekşi krema ile servis edilen geleneksel bir çorbadır. 2. Vareniki: Yarım daireler şeklinde yapılan ve içine et, patates, mantar veya vişne konulan mantıya benzer bir yemektir. 3. Kotleta po-kyivsky (Kiev Usulü Köfte): Panelenmiş tavuk, dereotu ve tereyağı ile hazırlanır. 4. Deruny (Patates Krepleri): Rendelenmiş patates, yumurta, soğan ve un ile yapılan kreplerdir. 5. Holubtsi (Lahana Sarması): Lahana yaprakları patates, et veya pirinçle doldurup sarılır ve ekşi krema ile servis edilir.