• Buradasın

    Ukrayna hangi tatlıları meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ukrayna'nın meşhur tatlılarından bazıları şunlardır:
    • Kutya 13. Haşhaş tohumu, buğday, kuru yemiş, bal ve lezzetlerden yapılan geleneksel bir Noel tatlısıdır 13.
    • Pampuşki 12. Donut benzeri tatlı bir hamurdur 12. Genellikle gül reçeli ile doldurulur, ancak haşhaş tohumu veya diğer tatlı dolgularla da doldurulabilir 12.
    • Sırniki 14. Kızarmış süzme peynir börekleri, bazen kuru üzümlü, ekşi krema, reçel, konserveler, bal veya elma sosu ile servis edilir 14.
    • Torte 1. Birçok çeşidi olan bir ıslak kektir 1. En tipik olanları Kyivskyi, Prazhskij ve Trufelnij olup, genellikle unsuz, öğütülmüş ceviz veya badem kullanılarak yapılırlar 1.
    • Varennya 1. Çilek ve diğer meyvelerin şeker şurubunda pişirilmesiyle yapılan tam bir meyve konservesidir 1.
    • Zhele 1. Kiraz, armut gibi jöleli meyveler veya ptasie mleczko (kelimenin tam anlamıyla 'kuşların sütü') sütlü/çikolatalı jöle olarak hazırlanan bir meyve konservesidir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ukrayna hangi yemeği ile ünlü?

    Ukrayna'nın en ünlü yemeklerinden bazıları şunlardır: Borsch (Borş) Çorbası. Vareniki. Kotleta po-kyivsky (Kiev Tavuğu). Deruny (Patatesli Krep). Salo. Holubtsi (Lahana Sarması). Ayrıca, Ukrayna'da Banush, Nalysnyky, Pampushky, Pechenya ve Okroshka gibi birçok ünlü yemek daha bulunmaktadır.

    Ukrayna neyi ile ünlü?

    Ukrayna, çeşitli yönleriyle ünlüdür: Mutfak: Borscht çorbası, pierogi veya varenyky olarak bilinen dolgulu hamur işleri ve salo (tuzlu yağ) gibi geleneksel yemekleriyle tanınır. Turizm: Kiev (tarihi ve kültürel yapılar), Lviv (sanat ve mimari), Odessa (plajlar ve gece hayatı) gibi şehirleriyle turistik bir destinasyondur. Doğal Güzellikler: Karpat Dağları (doğa yürüyüşleri, kayak) ve Çernobil (nükleer felaket bölgesi) gibi doğal ve tarihi yerlere sahiptir. Dünya Mirası: Aziz Sofya Katedrali, Chersonesus antik kenti ve Karpatların ilkel kayın ormanları gibi yedi Dünya Mirası Alanı bulunur. Kültürel Zenginlik: Ukrayna Ulusal Tarih Müzesi, Ukrayna Ulusal Sanat Müzesi gibi önemli kültürel kurumlara ev sahipliği yapar.

    Ukrayna pastası nasıl yapılır?

    Ukrayna pastası için iki farklı tarif önerisi: 1. Cevizli Festival Pastası Tarifi: - Malzemeler: 300 gr iri ve ince dövülmüş ceviz, 3 su bardağı un, 2 çay kaşığı mısır nişastası, 2 çay kaşığı kabartma tozu, 12 adet yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılmış, 4 su bardağı şeker, 2 çay kaşığı vanilya aroması, 180 gr sana yağ, 180 gr erimiş çikolata, 6 çay bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı nescafe, 2 su bardağı krema. - Hazırlanışı: 1. İri dövülmüş ceviz, un, mısır nişastası ve kabartma tozunu karıştırıp bir kenara ayırın. 2. Yumurta beyazlarını ve tuzu iyice çırpın. 3. Yumurta sarılarını çırpıp şekeri ekleyin ve 5 dakika iyice çırpın, içine 1 kaşık vanilyayı ekleyip karıştırın. 4. Önceden hazırladığınız cevizli karışımı yumurta sarılı olan karışıma ekleyin, ardından da çırptığınız yumurta beyazlarını ekleyin ve nazikçe karıştırın. 5. 2 adet 25 cm ölçülerindeki kalıpları yağlayıp yağlı kağıt serin ve hazırladığınız karışımı eşit olarak kaplara bölüp önceden ısıtılmış fırında pişirin. 6. Krema için sana yağı, çikolata, kalan vanilya, 2 bardak pudra şekerini krema gibi olana dek çırpın. 7. Kekleriniz soğuduktan sonra her keki ortadan ikiye bölün, kekin bir parçasını tabağınıza alın, arasına önce ilk hazırladığınız kremayı ardından da diğer hazırladığınız kremayı sürün. 8. Üzerine diğer parça keki koyup yine sırayla kremaları sürün, en üste kalan kremayı tüm kekin yanlarına ve üzerine sürüp iri dövdüğünüz cevizlerle dekore edin. 2. Paska Pastası Tarifi: - Malzemeler: 1/2 su bardağı ılık süt, 1/4 su bardağı şeker, 2 1/4 çay kaşığı aktif kuru maya, 3 1/2 su bardağı un, 1/2 çay kaşığı tuz, 2 adet büyük boy yumurta, 1/4 su bardağı eritilmiş ve soğutulmuş tereyağı, 1 çay kaşığı vanilya özütü, 1 adet yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı