Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Üçüncü dalga kahve demleme tekniklerinden bazıları şunlardır:
- Pour over 1. Baristaların üçüncü nesil kahve mekanlarında en çok kullandığı tekniktir 1. Suyun sıcaklığı, akış hızı ve suyu dökme yönü gibi birçok şeyin önemli olduğu bu teknik, adeta üçüncü nesil kahvecilikle özdeşleştirilmiştir 1.
- Cold brew (soğuk demleme) 1. Uzun demleme süresi sonunda buz gibi aromatik bir lezzet sunan yöntemdir 1.
- Chemex 24. Hem şık hem de pratik bir üçüncü dalga kahve ekipmanı olan Chemex, saf, yumuşak ve kolay içimli bir kahve sunar 2.
- Moka pot 2. Yoğun lezzet arayanlar için ideal bir İtalyan kahve demleme ekipmanıdır 2.
- Aeropress 24. Aeropress kullanarak hazırlanan kahveler, Espresso’ya yakın bir lezzet ve aroma elde edilmesini sağlar 2.
- Hario V60 24. Japonya’nın biz kahveseverlere armağanı olan bu ekipmanda 15 gram kahve ile bir su bardağı sıcak su kullanılarak kahve demlenir 2.
Üçüncü dalga kahve demleme teknikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki kaynaklar kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: