Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
3. nesil kahvecilikte kullanılan bazı demleme yöntemleri:
- Pour-over: Suyun sıcaklığı, akış hızı ve dökme yönü gibi detaylara dikkat edilen bir manuel demleme yöntemidir 4.
- Cold Brew: Soğuk su ve özel aparatlar kullanılarak yapılan bir demleme yöntemidir 24.
- Chemex: Aromatik bir kahve sunan, kum saati şeklinde, ısıya dayanıklı cam bir demleme aletidir 12.
- Hario V60: Konik yapıya sahip bu demleme aparatı, suyun akışındaki türbülansı kolaylaştırarak nitelikli bir kahve elde edilmesini sağlar 12.
- AeroPress: Öğütülen kahve çekirdeklerinin su eklendikten sonra bastırılarak demlendiği, pratik bir demleme yöntemidir 12.
- Moka Pot: Ocak üstü pişirme yöntemiyle yoğun lezzet sunan bir İtalyan demleme ekipmanıdır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: