Buradasın
Tuzlu yoğurt kavurması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuzlu Yoğurt Kavurması Tarifi:
Malzemeler:
- 2 adet kuru soğan 1
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı) 1
- 250 gram Hatay tuzlu yoğurdu 1
- 1 fincan zeytinyağı 1
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 1
- Tuz ve karabiber (isteğe göre) 1
Yapılışı:
- Soğanları ince ince doğrayın ve zeytinyağında altın sarısı rengi alana kadar kavurun 13.
- Ezilmiş veya ince doğranmış sarımsağı ekleyip karıştırın 1.
- Biber salçasını ekleyip karıştırmaya devam edin 23.
- Tuzlu yoğurdu ekleyip kısık ateşte 5-10 dakika pişirin 1.
- İsteğe göre tuz ve karabiber ekleyerek tatlandırın 1.
- Sıcak olarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: