Buradasın
Tuzlu yoğurt kavurması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuzlu yoğurt kavurması yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet kuru soğan 15;
- 1 çay bardağı soğuk sıkım zeytinyağı 15;
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası 15;
- 4 yemek kaşığı tuzlu yoğurt 15.
Yapılışı:
- Soğanı ufak küpler halinde doğrayın 1.
- Orta boy bir tavada zeytinyağının içerisinde soğanları saydamlaşana kadar yaklaşık 10 dakika, orta kısık ateşte kavurun 15.
- Soğanlar yumuşayınca salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin 1.
- Salçanın kokusu çıktıktan sonra tuzlu yoğurdu ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika karıştırarak pişirin 15.
- Hazırlanan mezeyi dilerseniz üstüne maydanoz ekleyip, sıcak, ılık ya da oda sıcaklığında servis edebilirsiniz 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: