Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuzlu fıstık yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Fıstıkları yıkayıp süzün 1.
- Fırın tepsisine yayın 1.
- Üzerine limon suyunu ve unu ekleyip iyice karıştırın 1.
- 180 derecede 15-20 dakika, kızarana kadar pişirin 1.
Alternatif yöntem:
- Kabuklu fıstıkları ılık suda birkaç saat bekletin 3.
- Kabuklarını soyup fıstıkları pense yardımıyla çıtlatın 3.
- Bir su bardağı suya iki veya üç yemek kaşığı tuz ekleyip derin bir kapta fıstıkların üzerine dökün ve en az iki saat bekletin 3.
- Fıstıklar tuzu iyice çektikten sonra fırın tepsisine ince bir şekilde yayın 3.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika, kontrollü bir şekilde, ara ara karıştırarak pişirin 3.
Tuzlu fıstık, çiğ olanına oranla daha fazla kalori içerir ve damar sertliği ile yüksek kolesterol sorunu yaşayanlara önerilmez 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: