Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuzlu fıstık yapmak için gerekli malzemeler:
Hazırlanışı:
- Fıstıkları bir kâsede suyla ve tuzla karıştırın, suyun fıstıkların üzerine çıkmasına dikkat edin 1. Bu karışımı yaklaşık bir gece bekletin 1.
- Fırını 150°C’ye ısıtın ve fıstıkları pişirme kağıdı serili tepsiye tek kat olacak şekilde yayın 1.
- Fıstıkları yaklaşık 30-40 dakika pişirin, ardından sıcaklığı 175°C’ye çıkarıp 10-15 dakika daha fıstıkların çıtır hale gelene kadar pişirin 1.
- Fıstıkların hafif altın rengini aldığında fırından çıkarın ve soğumaya bırakın 1.
- Soğuyan fıstıkları dilediğiniz kadar tuz ekleyerek karıştırabilir veya baharatlarla tatlandırabilirsiniz 1.
- Hava geçirmez bir kapta saklayarak tazeliklerini koruyabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: