Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Turunç reçelinin püf noktaları:
- Turunç kabuklarını haşlama: Turunç kabukları, üç ayrı tencerede, her seferinde yeni su kullanılarak 7-8 dakika haşlanmalı ve ardından soğuk suya konulmalıdır 34. Bu işlem, acı suyun çıkmasını sağlar 34.
- Şekerle bekletme: Haşlanan turunç kabukları, şekerle birlikte 3-4 saat bekletilmelidir 3.
- Limon suyu ekleme: Reçel kaynamaya başladığında limon suyu eklenmeli ve bir iki dakika daha kaynatılmalıdır 14.
- Parlak görünüm: Reçelin daha parlak görünmesi için kapatmaya yakın tencereye bir çay kaşığı tereyağı eklenmelidir 15.
- Saklama: Reçel hemen tüketilmeyecekse, sıcakken konserve kavanozlarına doldurulup ters çevrilerek vakumlanması sağlanmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: