Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Borcamda turta yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Hamurun Hazırlanması: Un hariç tüm malzemeler karıştırılıp, yavaş yavaş un eklenerek yoğurulur 12.
- Borcama Yayılması: Yoğurulan hamur, yağlanmış borcama yayılarak yerleştirilir ve 10-15 dakika buzdolabında dinlendirilir 1.
- İç Harcın Hazırlanması: Elmalar rendelenip, şeker ve tarçın eklenerek kavrulur, ardından ceviz içi eklenir ve soğumaya bırakılır 12.
- Turtanın Tamamlanması: Soğuyan iç harç, hamurun üzerine yayılarak, dondurucuda dondurulmuş hamur rendesi ile kapatılır 12. 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir 1.
- Servis: Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: