Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkmen kebabı yapımı için gerekli malzemeler:
- 4 adet tavuk şinitzel (göğüs) 12;
- 1 bardak erişte 12;
- 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı 13;
- 1 adet soğan 12;
- 4 adet yeşil soğan 12;
- 2 adet kırmızı biber 12;
- 2 adet yeşil biber 12;
- 1 çay kaşığı hardal 12;
- 2 yemek kaşığı soya sosu 12;
- 2 bardak su 12.
Yapılışı:
- Erişteyi 1 kaşık margarin veya tereyağı ile pembeleştirin 13.
- Tavuk şinitzelleri veya beyaz tavuk göğüslerini parmak şeklinde ince ince kesin 12.
- Soğanları halka şeklinde, yeşil soğanları uzun uzun doğrayın 12. Biberleri ise ince ince kıyın 12.
- Parmak şeklindeki tavukları, kalan 1 kaşık yağ ile birlikte iyice kızartın 13.
- Doğradığınız sebzeleri içine atıp, kavurarak pişirin 12.
- Daha önce kavurduğunuz erişteleri ekleyin 12.
- Soya sosu ile hardalı 2 bardak suda çırpın ve tavukların üzerine dökün 12.
- Suyunu çekene kadar pişirin 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: