Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkmen kebabı yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 adet tavuk şnitzel (göğüs) 35;
- 1 su bardağı erişte 35;
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 35;
- 1 adet soğan 35;
- 4 adet yeşil soğan 35;
- 2 adet kırmızı biber 35;
- 2 adet yeşil biber 35;
- 1 çay kaşığı hardal 35;
- 2 yemek kaşığı soya sosu 35;
- 2 su bardağı su 35.
Yapılışı:
- Erişteyi 1 kaşık tereyağı veya margarinle pembeleştirin 35.
- Tavuk şnitzelleri veya tavuk göğüslerini parmak şeklinde ince kesin 5.
- Soğanları halka şeklinde, yeşil soğanları uzun uzun doğrayın 5.
- Biberleri ince ince kıyın 5.
- Parmak şeklindeki tavukları, kalan 1 kaşık yağ ile birlikte iyice kızartın 5.
- Doğradığınız sebzeleri içine atıp kavurarak pişirin 5.
- Daha önce kavurduğunuz erişteleri ekleyin 5.
- Soya sosu ile hardalı 2 bardak suda çırpın ve tavukların üzerine dökün 5.
- Suyunu çekene kadar pişirin 5.
Not: Türkmen kebabı tarifinde kullanılan malzemeler ve yapılış şekli, farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: