Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'nin en iyi yöresel sütü konusunda kesin bir yanıt vermek zor olsa da, bazı öne çıkan seçenekler şunlardır:
- Ezine Peyniri: İnek, koyun ve keçi sütünden yapılan bu peynir, Türk kahvaltısının vazgeçilmezlerindendir 3.
- Mihaliç Peyniri: Kıvırcık cinsi koyunun çiğ sütünden elde edilen, sert ve pürüzlü bir peynir türüdür 3.
- Kars Kaşarı: 2500-3000 rakımlı meralarda serbest dolaşan hayvanların sütünden yapılan, tuzlu ve sert bir peynirdir 3.
- Ayvalık Sepet Peyniri: Genellikle tam yağlı koyun sütü veya koyun, keçi ve inek sütü karışımı kullanılarak üretilen bir peynir çeşididir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: