Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'de dört ana buğday çeşidi bulunmaktadır 2:
- Kuru çeşitler 2. Bezostaja 1, Gerek 79, Hamankaya 99, Altay 2000, Sönmez 2001, İzgi 2001, Soyer 02, Reis ve Mesut bu çeşitlere örnektir 2.
- Sulu çeşitler 2. Yıldız 98, Çetinel 2000, Alpu 2001, Sultan 95 ve Yunus bu gruba dahildir 2.
- Makarnalık çeşitler 2. Levent, Dumlupınar, Yelken 2000, Altıntaş 95, Kunduru 1149 bu çeşitler arasında yer alır 2.
- Bisküvilik çeşitler 2. Ramisbey ve Karaduman en bilinen bisküvilik buğdaylarıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: