Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk yemekleri kitabının kim tarafından yazıldığı, kitabın türüne göre değişiklik göstermektedir:
- Türk Mutfağı (yemek kitabı) 1. İlk baskısı 2008 yılında yapılan yemek kitabının editörlüğünü Arif Bilgin ve Özge Samancı yapmıştır 1.
- Melceü’t-Tabbahin (Aşçıların Sığınağı) 25. İlk basılı Türk yemek kitabı, 1844 yılında Mehmet Kamil tarafından yazılmıştır 25.
- Türk Yemekleri: XVIII. Yüzyıla Ait Yazma Bir Yemek Risâlesi 3. Kitap, Nejat Sefercioğlu tarafından yazılmış ve 1985 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanmıştır 3.
- Aydınoğlu Umur Bey’in Risalesi 4. İlk Türkçe yemek kitabı olarak kabul edilebilecek risaleyi, 14. yüzyılda Aydınoğlu Umur Bey’in bilgelerinden Tutmacı yazmıştır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: