Buradasın
Osmanlı'nın en iyi yemek kitabı hangisi?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı'nın en iyi yemek kitapları arasında öne çıkanlar şunlardır:
- Kitabü’t Tabih - 15. yüzyılda Mahmut Şirvani tarafından çevrilen, Osmanlı saray mutfağından 82 yemek tarifini içeren eser 15.
- Melceü’t Tabbahin (Aşçıların Sığınağı) - 18. yüzyılda Mehmet Kamil tarafından yazılan ve 284 yemek tarifi içeren kitap 13.
- Ayşe Fahriye'nin Ev Kadını - 19. yüzyılda yayınlanan, 887 yemek tarifi içeren ve Osmanlı'nın dönüşen aile ve şehir düzeni hakkında bilgiler veren eser 1.
- Ali Eşref Dede'nin Yemek Risalesi - Osmanlı'da yazılan ikinci yemek kitabı olarak bilinir 5.
Ayrıca, Marianna Yerasimos'un "500 Yıllık Osmanlı Mutfağı" ve Yunus Emre Akkor'un "Gelenekten Evrensele Osmanlı Mutfağı" kitapları da Osmanlı yemekleri konusunda önemli kaynaklardır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: