Buradasın
Farklı meze ve salata çeşitleri kaç çeşittir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Farklı meze ve salata çeşitleri oldukça fazladır. İşte bazı örnekler:
Mezeler:
- Humus: Nohut, tahin, limon suyu ve zeytinyağı ile yapılır 12.
- Çerkez tavuğu: Haşlanmış tavuk eti, ceviz, sarımsak ve mayonez ile harmanlanır 1.
- Haydari: Yoğurt, ezilmiş sarımsak, nane ve zeytinyağı ile yapılır 13.
- Patlıcan salatası: Közlenmiş patlıcan, sarımsak, yoğurt ve mayonez ile hazırlanır 1.
Salatlar:
- Yeşil salata: Karışık yeşillikler, domates ve salatalık ile yapılır 13.
- Cobb salata: Dilimlenmiş tavuk göğsü, avokado, mısır ve peynir ile zenginleştirilir 1.
- Çoban salata: Domates, salatalık, biber ve soğan doğranarak zeytinyağı ve limon suyu ile karıştırılır 1.
- Akdeniz salatası: Roka, marul, beyaz peynir ve zeytin ile hazırlanır 1.
Bu liste, sadece birkaç örneği içermektedir ve çeşitlilik daha da genişletilebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: