Buradasın
Türk Gıda Kodeksi'ne göre konserve gıdalar hangi şartlarda üretilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk Gıda Kodeksi'ne göre konserve gıdaların üretimi şu şartlarda gerçekleştirilir:
- Hammaddelerin Korunması: Hammaddeler, üretiminden işleme noktasına kadar fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik bulaşanlardan korunmalıdır 23.
- Depolama Koşulları: Hammaddeler ve katkı maddeleri, bozulmanın ve bulaşmanın önlenebileceği, zararın en aza indirilebileceği koşullarda depolanmalıdır 24.
- İşleme Aşamaları: Gıdaların işlenmesinde çalışan personel, ellerin yıkanması ve gerektiğinde dezenfekte edilmesi gibi hijyen kurallarına uymalıdır 24.
- Ambalajlama: Ambalaj materyalleri, ürünü bulaşmadan koruyacak şekilde olmalı ve temizlik ile dezenfeksiyon işlemlerine tabi tutulmalıdır 24.
- Son Ürün Depolama: Son ürün, mikroorganizmaların bulaşmasını ve gelişimini engelleyecek şekilde depolanmalı ve nakledilmelidir 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: