Buradasın
Trakya usulü kapama nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trakya usulü kapama yapmak için gerekli malzemeler:
- Tavuklar için:
- Pilav için:
Yapılışı:
- Tavukları derin bir tencereye alın, üzerine soyulmuş soğan, iri doğranmış havuç, maydanoz sapları, tuz, tane karabiber ve defne yaprağını ekleyin 1.
- Tencereyi ocağa alın, kaynama başladıktan sonra altını kısın ve kapağını kapatın 1.
- Tavuklar yumuşayınca tencereyi ocaktan alın ve suyunu süzün 1.
- Pilav için pirinçleri sıcak tuzlu suda en az yarım saat bekletin, ardından süzüp yıkayın 1.
- Geniş bir tava veya tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın, yemeklik küpler halinde doğranmış soğanları biraz tuzla yumuşayana kadar kavurun 1.
- Tavaya pirinçleri ve bulguru ekleyin, dışları kavrulana kadar yüksek ateşte pişirin 1.
- Baharatları ekleyip ocaktan alın 1.
- Pilav karışımını fırın tepsisine aktarın, tavukları üzerine dizin ve sıcak tavuk suyunu ekleyin 1.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fanlı fırında pilav suyu çekip tavukların üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkan kapamayı 10-15 dakika oda sıcaklığında demlendirin ve servis edin 1.
Trakya kapamayı tavuk buduyla yapabileceğiniz gibi tavuk incik, tavuk pir
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: