Buradasın
Trakya usulü kapama nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trakya usulü kapama yapımı için gerekli malzemeler:
- 350 gr kemiksiz kuzu eti 1;
- 3 adet taze soğan 1;
- 1 su bardağı pirinç 1;
- 1 küçük boy kuru soğan 1;
- 50 gr tereyağı 1;
- 2 dal taze nane 1;
- 1 tutam karabiber 1.
Yapılışı:
- Kuzu etleri tencereye konularak kıyılmış kuru soğan ile haşlanır ve içine bir tutam tuz atılır 1.
- Tereyağında pirinçler kavrulur 1.
- Kavrulan pirinçler tepsinin altına yayılır 1.
- Üzerine soğanlı kuzu eti ve suyu konulur, su etlerin hizasına gelmelidir 1. Yeterli gelmezse su ilavesi yapılır 1.
- Kıyılmış taze soğan ve taze nane konulur, karabiberi ilave edilerek fırına verilir 1.
- 30 dakika kadar pişirildikten sonra fırının içinde üstü kapatılarak 20 dakika dinlendirilerek servis yapılır 1.
Ayrıca, tavuklu kapama tarifi de mevcuttur 2:
Malzemeler:
- 1 kilogram tavuk budu 2;
- 2 su bardağı pirinç 2;
- 1 adet soğan 2;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ 2;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2;
- 4 su bardağı tavuk suyu ve su karışımı 2.
Yapılışı:
- Soğanı çentip sıvı yağ karışımında kavurun 2.
- Pirinci ekleyip soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin 2.
- Pirinç şeffaflaşınca tereyağı ekleyip birkaç dakika daha kavurun 2.
- Tuzunu dengeleyin 2.
- Kavrulmuş pirinci tepsinin altına yayın 2.
- Haşlanmış tavuk butlarını ister kemikli isterseniz kemiklerinden ayırarak pirinçlerin üzerine yerleştirin 2.
- Pirincinizi göz önüne aldığınızda bire iki oranında su ekleyin 2.
- Su eklerken tavuğu haşlayarak elde ettiğiniz tavuk suyunu damak tadınıza göre incelterek kullanın 2.
- Pilavlı kısmın üzerine karabiberini serpiştirin 2.
- Kavrulmuş pirinçler ve üzerine yerleştirdiğiniz etlerin üzerine tavuk suyunu ilave edip
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: