• Buradasın

    Trakya kapaması içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Trakya kapaması içinde genellikle şu malzemeler bulunur:
    • Kuzu eti veya tavuk 14.
    • Pirinç 14.
    • Soğan 14.
    • Et suyu veya kaynamış su 1.
    • Nane 1.
    Ayrıca, bazı tariflerde havuç, maydanoz ve sarımsak gibi ek sebzeler de yer alabilir 34.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Trakya usulü kapama nasıl yapılır?

    Trakya usulü kapama yapımı için gerekli malzemeler: 350 gr kemiksiz kuzu eti; 3 adet taze soğan; 1 su bardağı pirinç; 1 küçük boy kuru soğan; 50 gr tereyağı; 2 dal taze nane; 1 tutam karabiber. Yapılışı: 1. Kuzu etleri tencereye konularak kıyılmış kuru soğan ile haşlanır ve içine bir tutam tuz atılır. 2. Tereyağında pirinçler kavrulur. 3. Kavrulan pirinçler tepsinin altına yayılır. 4. Üzerine soğanlı kuzu eti ve suyu konulur, su etlerin hizasına gelmelidir. 5. Kıyılmış taze soğan ve taze nane konulur, karabiberi ilave edilerek fırına verilir. 6. 30 dakika kadar pişirildikten sonra fırının içinde üstü kapatılarak 20 dakika dinlendirilerek servis yapılır. Ayrıca, tavuklu kapama tarifi de mevcuttur: Malzemeler: 1 kilogram tavuk budu; 2 su bardağı pirinç; 1 adet soğan; Yarım çay bardağı sıvı yağ; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 4 su bardağı tavuk suyu ve su karışımı. Yapılışı: 1. Soğanı çentip sıvı yağ karışımında kavurun. 2. Pirinci ekleyip soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin. 3. Pirinç şeffaflaşınca tereyağı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. 4. Tuzunu dengeleyin. 5. Kavrulmuş pirinci tepsinin altına yayın. 6. Haşlanmış tavuk butlarını ister kemikli isterseniz kemiklerinden ayırarak pirinçlerin üzerine yerleştirin. 7. Pirincinizi göz önüne aldığınızda bire iki oranında su ekleyin. 8. Su eklerken tavuğu haşlayarak elde ettiğiniz tavuk suyunu damak tadınıza göre incelterek kullanın. 9. Pilavlı kısmın üzerine karabiberini serpiştirin. 10. Kavrulmuş pirinçler ve üzerine yerleştirdiğiniz etlerin üzerine tavuk suyunu ilave edip

    Trakya'nın neyi meşhur?

    Trakya'nın meşhur olan bazı ürünleri ve yemekleri şunlardır: 1. Tekirdağ Köftesi: Dana ve kuzu etinin karışımıyla hazırlanan, acı biberli sos ile servis edilen bir köfte çeşididir. 2. Edirne Tava Ciğeri: Günlük olarak elde edilen ciğerin yaprak inceliğinde kesilip kızartılmasıyla yapılan bir yemektir. 3. Hayrabolu Tatlısı: İrmik ve peynirden yapılan, bol şerbetli bir tatlıdır. 4. Manda Yoğurdu: Manda sütü ile hazırlanan, sağlık açısından faydalı bir yoğurt türüdür. 5. Burma Sucuk: Teke ve oğlak etinden yapılan, İnecik yöresine özgü bir sucuk çeşididir. 6. Kavala Kurabiyesi: Edirne ile özdeşleşmiş, bademli bir kurabiye türüdür. Ayrıca Trakya, üzüm bağları, şarap üretimi ve doğal güzellikleri ile de ünlüdür.

    Trakya kapama hangi yöreye ait?

    Trakya kapama, Trakya yöresine aittir.