Trakya usulü kapama yapımı için gerekli malzemeler: 350 gr kemiksiz kuzu eti; 3 adet taze soğan; 1 su bardağı pirinç; 1 küçük boy kuru soğan; 50 gr tereyağı; 2 dal taze nane; 1 tutam karabiber. Yapılışı: 1. Kuzu etleri tencereye konularak kıyılmış kuru soğan ile haşlanır ve içine bir tutam tuz atılır. 2. Tereyağında pirinçler kavrulur. 3. Kavrulan pirinçler tepsinin altına yayılır. 4. Üzerine soğanlı kuzu eti ve suyu konulur, su etlerin hizasına gelmelidir. 5. Kıyılmış taze soğan ve taze nane konulur, karabiberi ilave edilerek fırına verilir. 6. 30 dakika kadar pişirildikten sonra fırının içinde üstü kapatılarak 20 dakika dinlendirilerek servis yapılır. Ayrıca, tavuklu kapama tarifi de mevcuttur: Malzemeler: 1 kilogram tavuk budu; 2 su bardağı pirinç; 1 adet soğan; Yarım çay bardağı sıvı yağ; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 4 su bardağı tavuk suyu ve su karışımı. Yapılışı: 1. Soğanı çentip sıvı yağ karışımında kavurun. 2. Pirinci ekleyip soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin. 3. Pirinç şeffaflaşınca tereyağı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. 4. Tuzunu dengeleyin. 5. Kavrulmuş pirinci tepsinin altına yayın. 6. Haşlanmış tavuk butlarını ister kemikli isterseniz kemiklerinden ayırarak pirinçlerin üzerine yerleştirin. 7. Pirincinizi göz önüne aldığınızda bire iki oranında su ekleyin. 8. Su eklerken tavuğu haşlayarak elde ettiğiniz tavuk suyunu damak tadınıza göre incelterek kullanın. 9. Pilavlı kısmın üzerine karabiberini serpiştirin. 10. Kavrulmuş pirinçler ve üzerine yerleştirdiğiniz etlerin üzerine tavuk suyunu ilave edip