Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trabzon hurması kurutma işlemi için aşağıdaki adımlar takip edilebilir:
- Hazırlık: Olgunlaşmaya başlamış, sert yapılı ve sarımtırak renkli hurmalar seçilmelidir 2. Hurmalar yıkanmalı ve kabukları soyulmalıdır 4.
- İplere Dizme: Soyulan hurmaların sap kısımları koparmadan, iplere dizilmelidir 4.
- Kurutma Alanı: Hurmalar, yarı güneş ve rüzgar alacak temiz bir alana asılmalıdır 2. İklim şartlarına göre 20-30 gün arasında kurumaları beklenir 2.
- Küflenme Önleme: Kurutma sürecinde hurmalar düzenli olarak kontrol edilmeli ve küflenme belirtisi görüldüğünde ilgili kısımlar temizlenmelidir 2.
- Saklama: Kuruyan hurmalar, serin ve kuru bir yerde hava alacak şekilde saklanmalıdır 24. Daha uzun süre saklamak için derin dondurucuda muhafaza edilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: