Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tost kaşarının (eritme peyniri) bazı zararları:
- Yüksek yağ ve sodyum içeriği: Bu durum, obezite, kalp hastalıkları ve hipertansiyon riskini artırabilir 124.
- Besin değeri: Kaşar peynirine göre daha düşük besin değerine sahiptir 13.
- Katkı maddeleri: Bazı üreticiler, uzun raf ömrü sağlamak veya kıvamı artırmak için koruyucu maddeler, yapay tatlandırıcılar kullanabilir 35. Bu katkılar, fazla tüketildiğinde sağlık sorunlarına yol açabilir 3.
- Laktoz intoleransı: Laktoz içeren bir ürün olması nedeniyle, laktoz intoleransı olan bireylerde sindirim sorunlarına yol açabilir 24.
Tost kaşarı, Türk Gıda Kodeksi'ne göre bir peynir türü değildir; eritme peynir sınıfına girer 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: